SV

Arbeta hos

SV

Fortum har valt H1 som partner för kundservice

8:e Juni 2020

Fortum Sverige AB har genom en BPO-affär överlåtit sin kundserviceverksamhet i Arbrå, Hälsingland till H1 Communication AB. Fortum är ett ledande energi­bolag som utvecklar och erbjuder sina kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfalls­han­tering. Fortum tillhan­da­håller också tjänster för andra företag i energi­bran­schen. Affären innebär helhetsansvar för drift, personal och ledning med ett personalövertagande om cirka 160 personer i Arbrå.   

-Vi vet att medarbetarna i Arbrå idag levererar en branschledande kundservice så en avgörande faktor för oss har varit att hitta en partner med marknadsnärvaro och kapacitet att fortsätta utveckla enheten i Arbrå. Det har vi funnit i H1, säger Sanna Lemmetty, Kundservicechef på Fortum.

Överlåtelsen omfattar samtliga delar av verksamheten i Arbrå. Det innefattar Fortums egen kundservice i Arbrå samt flera externa uppdrag. Med affären tar H1 ett rejält steg i utveckling och samlar nu totalt ca 400 medarbetare runt om i Norden. Genom överlåtelsen bygger H1 en stark marknadsposition och viktiga kundrelationer inom el, energi och e-mobility. Affären ger H1 ytterligare en produktionsenhet som med betydande kapacitet och djup branschkompetens stärker konkurrenskraften och möjligheten att fortsätta utveckla företaget.   

-Det är med spänning och tillförsikt som vi ser fram emot förtroendet att driva Fortums kundservice i Arbrå. Vi ser det här som ett kvitto på att vi gör bra saker i marknaden och att våra satsningar på kvalitet, miljö och informationssäkerhet skapar kundvärde. Det ska bli spännande och roligt att lära känna alla i Arbrå och jag är övertygad om att den kunskap och erfarenhet som finns kommer bidra positivt till vår H1-familj. Varmt välkommen säger Mattias Lööv VD på H1.

 

Om Fortum

Fortum är ett ledande företag inom ren energi. Vi förser våra kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Vi sysselsätter cirka 8 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Vår omsättning under 2019 uppgick till 5,4 miljarder euro och 59 % av vår kraftproduktion var CO2-fri. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki. www.fortum.se  

 

Om H1 Communication

H1 Communication är ett nordiskt BPO-företag med europeiska samarbetspartners som erbjuder outsourcing av kundservice, teknisk support, PKI-tjänster och svarsservice. H1 ger dina kunder ledande kundupplevelser genom fokus på kvalitet, informationssäkerhet och medarbetarvarumärket (HAPPY-filosofin). Som Nordens största delägarledda branschaktör bygger H1 kundnära samarbeten med stort engagemang och kontinuitet i alla lägen. H1 är ISO 9001/14001/27001 certifierad och med enheter runt om i Norden erbjuds alla tjänster på samtliga nordiska språk dygnet runt, året om.

För mer information, kontakta gärna

Mattias Lööv, VD, H1 Communication AB
mattias.loov@h1.se

Per-Oscar Hedman, Kommunikationschef Sverige, Fortum
+46 70 214 75 45, per-oscar.hedman@fortum.com